At hunde og katte skal have mad, kommer ikke som nogen overraskelse. Men hvad skal de så have og hvorfor? Svaret burde vel være lige til. Et kvalitets foder selvfølgelig. Men det kan være svært for den almindelige person, at gennemskue hvad et kvalitets foder egentligt er.

Som hovedregel, skal et godt kvalitetsfoder, bestå af en stor mængde kød. Både hunde og katte er nemlig rovdyr og ville spise andre dyr, hvis de leverede ude i den vilde natur. Men almindelig tørfoder består af mange andre ting end kød. Lige fra biprodukter af kød, til korn og kartofler og mange eksotiske planter og frugter. Men i bund og grund af de brug for kød, ben, indmad og kun ganske lidt af andre ting som f.eks bær.

Så når du skal lede efter et godt foder, skal du gå efter et, med så høj procentdel af kød som udgangspunkt og så lidt fyldstof som man kalder det, som muligt.

Et rigtig godt eksempel på sådan et foder er Easybarf, der lige præcis består af kød og ben og tilsat vitaminer. Intet andet. Det er så heller ikke et pillefoder, men tørret kød der er lavet et granulat ud af. Lækkert foder.

Skal vi ud i de mere almindelige tørfoder piller, så kan et foder som Essential Foods anbefales. De har sammensat et godt foder og dyrene der er brugt er som minimum fra friland. Faktisk har samme firma også lavet et fantastisk kattefoder, Essential The Jaguar. Som du nok kan regne ud, så er Essential The Jaguar, et foder der kun består af de bedste råvarer. I samme høje kvalitet, finder vi Eden Hundefoder.

Tænk over hvad du giver dine dyr at spise. De er hvad de spiser. Undgå korn. Det har ikke noget med hverken hunde eller katte foder at gøre og kan give allergiske reaktioner.